FORTIS PROJEKT - OPIS DJELATNOSTI

Fortis Projekt d.d. je hrvatsko dioničko društvo za projektiranje, izgradnju i elektroničke komunikacije osnovano. Društvo ima vlastitu mrežu i pruža elektroničke komunikacijske usluge.

Društvo su osnovali glavni izvršni direktor Marko Obad, M.Sc.EE i izvršni direktor Siniša Štengl


Fortis Projekt je inženjersko usmjeren subjekt koji pokreće ideja za pružanjem vrhunskih usluga telekomunikacijskim operatorima, infrastrukturnim operatorima, pružateljima usluga, integratorima sustava i drugim tehnološkim kompanijama koje imaju za cilj osigurati klijentima širokopojasne povezanosti velikih brzina primjenom najviših standarda u telekomunikacijskoj mrežnoj infrastrukturi.

Od samog osnivanja 2009. godine, društvo neprestano raste. Danas, Fortis Projekt je jedan od najvećih i najiskusnijih dobavljača usluga i sustava moderne infrastrukture za IT i telekomunikacijske mreže u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Cijela Fortis grupacija zapošljava više od 60 vještih radnika.
Fortis Projekt je također dobavljač vodećih proizvođača informacijske tehnologije u telekomunikacijskoj industriji.

Razvitak interneta i povezivanje na globalnoj razini zahtijeva od svih nas suradnju u razvoju novih tehnologija, promišljanje načina na koji implementiramo postojeće tehnologije te fokus na modernizaciji, fleksibilnosti i učinkovitosti u svemu što radimo. U ovom području Fortis Projekt neprekidno istražuje nove pristupe i tehnologije u tri glavna područja fokusa: pristupne mreže, posredničke i osnovne mreže. Fortis Projekt je svakodnevno posvećen stvaranju vrijednosti za svoje klijente kroz visokokvalitetne i pouzdane projekte i usluge. Posvećenost zahtijeva veliki stupanj profesionalne kvalifikacije i kompetencije u kombinaciji sa odgovornim ponašanjem. To je ono što Fortis Projekt jamči.

Sjedište društva je u Zagrebu, gdje se nalazi kontrolni centar, uprava i administracija. Cjelokupni koncept poslovanja obuhvaća planiranje, izgradnju i održavanje gradskih, daljinskih i zračnih kablovskih mreža kao i FTTx mreža.

U svojih 11 godina postojanja prikupili smo dobro poznato iskustvo i radili smo s brojnim renomiranim nacionalnim i međunarodnim klijentima. Ovlašteni smo za obavljanje poslova koji uključuju najmodernije tehnologije u telekomunikaciji, čime jamčimo visoku kvalitetu usluga, od planiranja, inženjeringa, montaže kabela do mjerenja i dokumentacije.

Fortis Projekt ima podružnice i u susjednim zemljama putem kojih pruža regionalne usluge. U ime gradova, općina ili mrežnih operatora, preuzimamo sve usluge od faze planiranja do instalacije i održavanja optičkih mreža u svim fazama konfiguracije poput: FTTC, FTTH, FTTB.

Nudimo Vam kompletna rješenja i izgradnju FTTx mreže kao blown cable, microhose systems ili u tehnologiji optičkih kabela.

Fortis projekt tim

Marko Obad je osnivač i glavni izvršni direktor društva Fortis Projekt d.d. Marko Obad je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je i započeo svoje inženjersko obrazovanje. Nije potrebno dodatno naglašavati da je njegova izuzetna stručnost u području gradnje i elektroničkih komunikacija našla svoju poziciju na hrvatskom tržištu. Ističe se poduzetničkim duhom te profesionalnim vještinama koje su oplemenjene liderskim ulogama koje uključuju kontinuirani napredak na području gradnje i elektroničkih komunikacija zajedno sa svojim profesionalnim timom.


Siniša Štengl je izvršni direktor društva Fortis Projekt d.d. Njegovi prvi poslovni koraci počeli su u nekoliko različitih društava gdje je stjecao svoje impresivno profesionalno znanje na području gradnje i elektroničkih komunikacija. Svoju je reputaciju stekao kao direktor društva Telefonvod Servisi d.o.o. koje se bavi izgradnjom elektroničke komunikacijske opreme i gdje Siniša obavlja značajnu upravljačku ulogu. Njegovo poslovno iskustvo vidljivo je iz broja zadovoljnih klijenata s kojima je radio.